ardit.istrefaj

About Ardit Istrefaj

This author has not yet filled in any details.
So far Ardit Istrefaj has created 21 blog entries.

Gjermani/ Ambasadat shqiptare, bashkë për t’u dorëzuar mësuesve librat e QBD-së

By |September 28th, 2020|

Gjermani, Ambasada e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës kanë organizuar një ceremoni të përbashkët për dorëzimin e teksteve të dërguara falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën. Në aktivitetin e mbajtur në ambientet e Ambasadës së Kosovës në Berlin në prani […]

Miratohet VKM-ja e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës

By |September 25th, 2020|

Miratohet Vendimi i Këshillit të Ministrave  Nr. 756, datë 23.9.2020 “Për Funksionimin e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve të Përbashkëta për Diasporën”.
Ndërkohë, sot u zhvillua online mbledhja e radhës së Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës […]

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 25th, 2020|

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

  Ndër 4480 tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Itali për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të […]

Kroaci, mbërrijnë tekstet falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 24th, 2020|

Kroaci, 370 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje, pikërisht në kohën e duhur për fillimin e vitit të […]

Ukrainë/ AKD-ja dhuron 660 fjalorë Shqip-Ukrainisht, botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 24th, 2020|

660 fjalorë dygjuhësh Shqip-Ukrainisht të botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën dhe pajisje për Qendrën e Informacionit të Shqipërisë në Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit, janë nisur drejt Ukrainës nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në kuadër të Memorandumit të Bashkëpunimit […]

Qendra e Botimeve për Diasporën, takim me oficeret koordinuese për çështjet e Diasporës shqiptare në Greqi

By |September 23rd, 2020|

Qendra e Botimeve për Diasporën, mirëpriti në mjediset e saj, dy oficeret koordinuese për çështjet e Diasporës shqiptare pranë posteve konsullore të Republikës së Shqipërisë, përkatësisht në Selanik dhe Athinë, znj. Aurela Konduri dhe znj. Joneda Dodaj.
Në takimin e zhvilluar u diskutuan një sërë […]

SHBA, mbërrijnë tekstet falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 23rd, 2020|

SHBA, 725 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje, pikërisht në kohën e duhur për fillimin e vitit të […]

Greqi, mbërrijnë tekstet falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 23rd, 2020|

Greqi, 2623 tekste shkollore dhe plotësuese për mësimin e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë arritën te mësuesit e shkollave shqipe në Greqi. Megjithë situatën e vështirë në të cilën ndodhemi për shkak të pandemisë, Qendra e Botimeve për Diasporën arriti […]

Kanada, mbërrijnë tekstet falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 23rd, 2020|

Kanada, 1350 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje, pikërisht në kohën e duhur për fillimin e vitit të […]

Botimi dygjuhësh shqip-greqisht “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 18th, 2020|

 

Ndër 2623 tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Greqi për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të jenë dhe botimet dygjuhëshe të Qendrës së Botimeve për Diasporën.

 “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, dy nga përrallat më të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” […]