Monthly Archives: April 2020

Mësime të gjuhës shqipe në platformën online mundësuar nga QBD

By |April 16th, 2020|

Për të gjithë mësuesit dhe Shkollat e Gjuhës Shqipe në Diasporë, shërbimi i mësimdhënies në distancë përmes Platformës Digjitale “Schoolme”, është falas mundësuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën.

Platforma mundëson shpjegimin e lëndëve të ndryshme në gjuhën shqipe nga mësues të kualifikuar, duke pasur në dispozicion video […]

Kongresi i Dytë Gjuhësor Shqiptar 1897, i pasqyruar në shtypin e kohës

By |April 16th, 2020|

Kongresi i Dytë Gjuhësor Shqiptar u mbajt në Lungro (Itali) më 20-21 shkurt të vitit 1897 nën kryesinë e Jeronim de Radës, me qëllim krijimin e alfabetit të përbashkët shqiptar, përpilimin e një fjalori, botimin e një reviste italo-shqiptare etj.

Në të morën pjesë përfaqësues të shumtë të komunitetit shqiptar në Itali, përfaqësues nga Bukureshti etj.

Shkrimi […]

Aleanca Kulturore Shqiptaro-Amerikane, një platformë për diasporën shqiptare

By |April 15th, 2020|

 
Aleanca Kulturore Shqiptaro-Amerikane fton shqiptarët kudo janë që të ndajnë historitë e tyre në këto kohë të pandemisë kur të gjithë kemi nevojë më shumë se kurrë të komunikojmë dhe të jemi më pranë njëri-tjetrit.
Lajmi është bërë i ditur përmes një njoftimi në rrjetet sociale ku thuhet se kjo organizatë po krijon një platformë mediatike […]

SHBA/ Kursi i gjuhës shqipe në Universitetin Shtetëror të Arizonës mbahet online

By |April 15th, 2020|

Kursi intensiv i gjuhës shqipe në Universitetin Shtetëror të Arizonës për studentët, mësuesit, pensionistët, nxënës të klasave të shkollave të mesme dhe cikleve të tjera, i mbajtur nga pedagogia Linda Mëniku, këtë vit do të mbahet online për shkak të situatës së krijuar në gjithë botën.
Instituti i Gjuhëve Kritikë në Qendrën Melikian të Universitetit Shtetëror të […]