Lajme

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] U zhvillua sot një takim pune e drejtoreshës së QBD-së, znj. Mimoza Hysa dhe znj. Dorotea Kerni, drejtuese e Bibliotekës Qendrore Shqipe në Kroaci dhe mësuese e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Zagrep. Z. Kerni bëri një prezantim...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe i Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e radhës në Kosovë, në datat 12 – 13 korrik. Kjo mbledhje u mbajt pas përfundimit të fazës së aplikimeve për...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, ndodhet në Prishtinë, ku është takuar me zëvendësministren në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Liza Gashi. Gjatë takimit u diskutua mbi qasjen e përbashkët ndaj mësimdhënies...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, prezanton botimin në pesë gjuhë të huaja të “Tregimeve të moçme shqiptare”, një prej veprave më mbresëlënëse e më të dashura të letërsisë shqipe të çdo moshe, trashëgim...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Dalin nga shtypi edhe 18 tituj të rinj të serisë klasikët dygjuhësh, seri e cila tashmë ofrohet e plotë edhe online, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën në ndihmë të fëmijëve të diasporës. Librat, të përzgjedhur me kujdes,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Mbahet edicioni i nëntë të festivalit mbarëkombëtar “Passaggi”, një ngjarje kulturore ndërkombëtare kushtuar librit dhe analizave bashkëkohore letrare. Takimi Evropë/Mesdhe këtë vit, kushtuar autorëve të Ballkanit ka nisur me praninë e drejtoreshës së Qendrës së Botimeve për Diasporën znj....

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga në fjalën e saj të parë në panelin e dytë të takimit “Mësues në Diasporë”, foli për rëndësinë e ndihmës së institucioneve përfaqësuese të shtetit amë në mbështetjen e mësimit...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Në pjesën e dytë të takimit të organizuar ditën e sotme me mësuesit në Diasporë panelistët referuan tema e tyre me fokus “Çështje të organizimit të mësimdhënies në Diasporë”. Në fjalën e saj Luljeta Çobani, oficere e Diasporës në...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Kryetarja e Komisionit të përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën Anila Ferizaj në fjalën e saj gjatë takimit të mësuesve në Diasporë tha se shpallja e një teksti fitues të përbashkët është...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Në takimin e organizuar ditën e sotme me mësuesit në Diasporë drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa u ndal tek rëndësia e tekstit të përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës për shqiptarët në Diasporë. Ndër...