Lajme

Më 17 maj të vitit 1895 lindi në Dibër të Madhe në një familje atdhetare Haki Stërmilli, shkrimtar i njohur, atdhetar dhe demokrat. Në shtyp dhe botime mbajti qëndrime lidhur me të drejtat e shqiptarëve andej kufirit, republikanizmit dhe të drejtave të femrave. Botoi veprat "Dibranja...

Në përvjetorin e parë të funksionimit të saj, Qendra e Botimeve për Diasporën përuroi botimin e fjalorëve dygjuhësh për fëmijë: shqip-anglisht; shqip-italisht; shqip-greqisht dhe shqip-ukrainisht. Fjalorët do të ofrohen falas për fëmijët në Diasporë me qëllim mbështetjen e mësimit të gjuhës shqipe jashtë vendit....

Qendra e Botimeve për Diasporën në 1 vit👇 ➢ Qendra e Botimeve për Diasporën është institucion në shërbim të misionit të Ministrit të Shtetit për Diasporën. ➢ Misioni i saj është mbështetja e mësimit të gjuhës shqipe, njohja dhe përhapja e kulturës kombëtare përmes botimit të teksteve...

Më 13 maj të vitit 1842 lindi Mehmet Ali Pashë Vrioni, atdhetar, politikan, diplomat shqiptar e nënkryetar i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Mehmet Ali Pashë Vrioni, është babai i Kryeministrit të shtetit shqiptar, Ilias Bej Vrioni dhe gjyshi i përkthyesit të shquar, Jusuf Vrioni. Nënkryetar i...

Më 12 maj të viti 1920 lindi në Berat Vexhi Buharaja, atdhetar, dijetar, poet, përkthyes, shkrimtar, historian, studiues, hulumtues dhe njohës i dhjetë gjuhëve kryesore lindore e perëndimore. Buharaja rrjedh prej një familje intelektuale, me trashëgimi të pasur fetare, kulturore, atdhetare. Mësimet fillestare i kreu në...